امروزه در صنعت ساخت و ساز از مهره ها و پرچ و پیچ پین دار برای اتصالات استفاده می کنند. پیچ پین دار ابزاری برای جفت کردن، اتصال، مونتاژ کردن یا سوار کردن دو قطعه در طرح های مختلف است. عملکرد پیچ های پین دار معمولا بستگی به کاربرد و طراحی پیچ دارد. اما بطور کلی می توان آنها را به چند دسته تقسیم کرد. در این مقاله به بررسی کامل کاربرد پیچ پین دار، انواع آن و جنس این پیچ ها و… می پردازیم.
معرفی پیچ پین دار:
پیچ های پین دار صنعتی انواع مختلفی دارند و در اتصالات ابزار آلات کشاورزی و تجهیزات و… استفاده میشوند. این پیچ ها در اندازه و شکل های بسیار زیادی وجود دارند که می توان برای اهداف مختلف از آن ها استفاده کرد. هدف استفاده از پیچ پین دار برای تراز کردن و اتصال و یا مونتاژ کردن دو جز از ابزارها می باشد.
امروزه تقاضای استفاده از پیچ پین دار بسیار زیاد است به همین دلیل تولیدکنندگان پیچ های پین دار بسیاری با کیفیت بالا تولید می کنند.
انواع پیچ پین دار:
همانطور که گفته شد بدلیل اینکه پیچ پین دار در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارند در انواع مختلفی هم تولید می شوند. در ادامه مقاله به بررسی انواع پیچ پین دار می پردازیم.
- پیچ پین دار استوانه ای:
این پیچ ها همانطور که از اسمش مشخص است به شکل استوانه ای هستند. از میلگرد ساده تولید می شوند. و در اتصالات ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات بسیار کاربرد دارند.
- پیچ پین دار مخروطی:
این پیچ ها بدلیل اینکه مخروطی شکل هستند اتصال آنها بسیار محکم و به آسانی از جای خود خارج نمی شوند. در جاهایی که نمی توان مهره نصب کرد از پیچ های پین دار مخروطی می توان استفاده کرد.
- پیچ های پین دار شیار دار:
پیچ های پین دار شیار دار بدین گونه است که روی بدنه ابن پیچ ها سه شیار تعبیه شده است که این شیارها حالت برآمدگی دارند و سبب اتصال می شوند.
- پیچ پین دار لوله ای چاکدار:
این نوع از پیچ پین دار شبیه به یک لوله کوچکی است که یک چاک در وسط آن تعبیه شده است. این پیچ ها مخروطی شکل هستند و به همین دلیل سبب می شود از خارج شدن ناخواسته آنها جلوگیری شود.
کاربرد پیچ پین دار:
تا اینجای مقاله به مفهوم پیچ های پین دار و انواع آن آشنا شدید حال به کاربرد این پیچ ها میپردازیم.
- اتصال قطعات: یکی از اصلی ترین کاربردهای پیچ پین دار اتصال قطعات مختلف به یکدیگر می باشد.
- اتصال تجهیزات کشاورزی: یکی دیگر متداول ترین کاربرد های پیچ ها برای یکسان کردن و یا اتصال تجهیزات کشاورز و صنعتی و ساختمانی می باشد. در صورتی که می خواهید قطعاتی را یوزر دائمی به یکدیگر متصل کنید بهتر است از پیچ پین دار لوله ای چاکدار استفاده کنید. برای استفاده از این نوع پین ها باید از چسب استفاده کرد و در سوراخ قرار گیرند.
- جلوگیری از شل شدن اتصالات: از پیچ های پین دار برای جلوگیری از شل شدن اتصالات بر اثر لرزش و ضربه می توان استفاده کرد.
- افزایش چسبندگی: برخی از پیچ ها بصورت مارپیچ و دنده ای هستند که سبب افزایش چسبندگی در اتصالات می شود.
قطر و سایز پیچ پین دار:
اندازه ، قطر و سایز پیچ های پین دار باتوجه به کاربردشان و محل نصب متفاوت است. بطور کلی اندازه پیچ ها، پیچ پین دار کوچک، پیچ پین دار متوسط و پیچ های پین دار بزرگ و پیچ های پین دار خیلی کوچک و پیچ پین دار خیلی بزرگ هستند. در بیشتر مواقع اندازه پیچ های کوچک را میلیمتری اندازه می گیرند و در اندازه های بزرگ اینچ استفاده می کنند.
جنس پیچ پین دار:
جنس پیچ ها معمولا براساس کاربردی که دارند از مواد مختلف تشکیل می شوند. جنس پیچ پین دار براساس موقعیت و شرایط میحطی باید انتخاب کرد. انواع بیشتر پین از جنس استیل، مسی، برنج، فولاد، چوبی، آلومینیومی و پلاستیکی می باشد. اکثر پیچ های پین دار فلزی از فولاد هستند.
برخی از جنس فولاد ضدزنگ، برخی فولاد در کربن و یا فولاد روکش روی ساخته شده اند. بهتر است از پیچ های پین دار که از جنس فولاد ضد زنگ است استفاده کرد به این دلیل که در برابر خوردگی مقاومند و دوام بالایی دارند.
کارایی پیچ پین دار:
کارایی پیچ های پین دار بدلیل اینکه انواع مختلفی دارند، فرق می کند. بنابراین نحوه نصب هرکدام متفاوت است. بطور کلی نحوه نصب پیچ ها بدبن گونه است که پیچ را در سوراخ مورد نظر قرار داده و آن را محکم می کنید. معمولا با ابزارهای مخصوص می توان این پیچ ها را بازو بسته کرد. سعی کنید هنگام نصب با ابزار ضربه شدید به قطعات وارد نشود. برای جلوگیری از شکسته شدن و آسیب دیدن سطح مورد نظر بهتر است از چکش های نرم استفاده شود.
استاندارد پیچ پین دار:
برای تولید پیچ های پین دار و مهره ها نهادهای بسیاری هستند که استانداردهای پیچ را صادر کرده اند. در اینجا به چند مورد از استانداردها اشاره می کنیم.
- استاندار پیچ پین دار ISO( ایزو):
یکی از سازمان های استاندارد سازی بین المللی استاندارد ایزو می باشد که در ساخت پیچ های پین دار فعالیت دارند.
- استاندارد DNA:
استاندارد پیچ های پین دار دی ان ای توسط کشور آلمانی صادر می شود و بر میزان مقاومت پیچ ها نظارت دارند.
- استاندارد ASTM:
این استاندارد بر میزان ذوب و سختی و استحکام پیچ ها نظارت دارد و برای پیچ آهن و خشک جنس های متفاوت ارائه می شود.
- استاندارد ANSI:
این استاندارد معمولا برای معرفی خود از چهار عدد و دو حرف استفاده می کند.
- استاندارد BS:
یکی دیگر از استانداردهای پیچ های پین دار BS است.
قیمت پیچ پین دار:
قیمت پیچ پین دار با توجه به کاربردهایی که دارند متفاوت می باشد و همچنین به عوامل مختلفی بستگی دارند از جمله:
- مدل پیچ
- اندازه، ارتفاع، طول و قطر پیچ
- جنس و مواد بکار برده شده
- استاندارد تولید
- برند و کشور سازنده
- نوع عملیات حرارتی پیچ پین دار
تمام این عوامل بر قیمت پیچ تاثیرگذار می باشد.
سخن پایانی:
پیچ های پین دار از ابزارهایی محسوب می شوند که در صنایع مختلفی کاربردهای بسیاری دارند. و برای اتصال دو جز و یا قطعه بکار میروند. از مهمترین متریالی که برای ساخت پیچ پین دار استفاده می کنند میلگرد ساده می باشد. پیچ ها انواع مختلفی دارند که هرکدام کاربرد متفاوتی دارند. در این مقاله راهنمایی لازم در رابطه با پیچ های پین دار و تمام مشخصات این نوع پیچ ها و…. در اختیارتان قرار دادیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.